ГоловнаСвіт

Фонд однокурсника Медведєва подав до суду на Навального

Претензії фонду стосуються фільму-розслідування "Він вам не Дімон".

Фонд однокурсника Медведєва подав до суду на Навального
Навальный
Фото: EPA/UPG

Фонд "Соцдержпроект", яким керує однокурсник прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва Ілля Єлісєєв, подав позов до політика Олексія Навального про захист честі та гідності.

Про це повідомляє РАПСИ

Позов подано в Люблінський суд Москви. Претензії фонду стосуються фільму-розслідування "Він вам не Дімон", статті та фільму, "окремі частини яких стосуються діяльності Фонду, але містять відомості, що не відповідають дійсності і шкодять діловій репутації заявника".

За словами заявника, "Соцдержпроект" підтримує і розвиває соціально орієнтовані проекти і захищає права громадян.

До позову додано лінгвістичну експертизу, де сказано, що розслідування "Він вам не Дімон" містить негативну інформацію в формі "відвертого і прихованого ствердження".

Раніше, в червні, "Соцдержпроект" направив Фонду боротьби з корупцією (ФБК) і Навальному досудові претензії через розслідування "Він вам не Дімон".

Раніше Навальний і його Фонд боротьби з корупцією (ФБК) уже програли суд із мільярдером Алішером Усмановим, який через суд домігся видалення інформації про те, що він нібито через "Соцдержпроект" дав хабар Медведєву. Рішення суду оскаржено і поки що не набуло чинності. Однак фонд Навального відмовився видаляти публікації про Усманова

Нагадаємо, на початку березня ФБК виклав у мережу фільм "Він вам не Дімон" про прем'єр-міністра РФ Дмитра Медведєва. У ньому стверджувалося, що голова російського уряду розпоряджається елітною нерухомістю, виноробнями і яхтами в Росії і за кордоном. Сам Медведєв назвав фільм "брехливим продуктом"

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram