ГоловнаСвіт

Виробник марихуани купив місто в Каліфорнії і хоче перетворити його на курорт

Місто Ніптон розташоване за три години їзди від Лос-Анджелеса і за годину - від Лас-Вегаса.

Виробник марихуани купив місто в Каліфорнії і хоче перетворити його на курорт
Фото: EPA/UPG

Компанія American Green, яка займається легальним вирощуванням марихуани, купила невелике місто в Каліфорнії - Ніптон - і планує перетворити його на курорт.

Про це пише Bloomberg.

American Green заплатила за нього близько $5 млн і планує витратити ще $2,5 млн на його розвиток. Відзначають, що купівля включає магазин, готель, школу, а також мінеральні джерела. Компанія планує налагодити виробництво мінеральної води з цих джерел із додаванням марихуани, а також їстівних продуктів і проводити там заходи для творчих людей.

Ніптон розташований за три години їзди від Лос-Анджелеса і за годину - від Лас-Вегаса. Воно було засноване в 1905 році і тривалий час було успішним поселенням золотошукачів, але потім спорожніло. За даними Bloomberg, зараз там проживають "близько 20 осіб". У 1980-х роках геолог Джеральд Фрімен викупив місто за $200 тис. доларів і оселився в ньому. До 2010 року він встановив у будівлях сонячні батареї, щоб зробити Ніптон повністю незалежним від традиційних джерел енергії.

Керівник проекту Стівен Шерін розповів, що таким чином компанія має намір сприяти розвитку міста. "Золота лихоманка побудувала це місто, а «зелена» - може змусити його розвиватися", - сказав він.

Нагадаємо, в Каліфорнії повністю легалізовано продаж і вживання марихуани як у медичних, так і в рекреаційних цілях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram