ГоловнаСвіт

Радбез ООН ухвалив резолюцію щодо запобігання потраплянню зброї до рук терористів

Українська делегація розповіла, як Росія постачає зброю на Донбас.

Радбез ООН ухвалив резолюцію щодо запобігання потраплянню зброї до рук терористів
Фото: ukraineun.org

Рада Безпеки ООН у середу, 2 серпня, ухвалила резолюцію щодо недопущення придбання терористами зброї. Вона спрямована на подолання постійної загрози виробництва, зберігання, передачі, придбання чи використання зброї терористичними групами.

Про це повідомляє прес-центр постійного представництва України при ООН в Нью-Йорку.

У своїй заяві делегація закликала до посилення експортного і прикордонного контролю, зокрема правил передачі зброї, військової техніки або чутливих матеріалів, а також зміцнення співпраці правоохоронних і розвідувальних органів держав.

"Окремо було звернуто увагу міжнародного співтовариства на продовження порушень міжнародного права Російською Федерацією, що поставляє на окуповану територію на сході України численні види зброї, які використовуються для проведення терористичних атак, зокрема для збивання малайзійського рейсу МН17", - йдеться в повідомленні. У зв'язку з цим українська делегація підкреслила необхідність посилення зобов'язань, підтверджених в ухваленій резолюції, про припинення підтримки терористів, а також важливість притягнення до відповідальності тих, хто постачає зброю, фінансує або надає будь-яку іншу підтримку терористам.

Нагадаємо, в липні Україна закликала ООН швидше реагувати на конфлікти.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram