ГоловнаСвіт

МЗС РФ допустило перегляд домовленостей щодо роззброєння у відповідь на санкції США

МЗС РФ допустило перегляд домовленостей щодо роззброєння у відповідь на санкції США

Директор департаменту з питань нерозповсюдження та контролю над озброєннями МЗС Росії Михайло Ульянов допустив, що в Росії можуть переглянути домовленості в галузі роззброєння у відповідь на нові санкції США.

Про це Ульянов заявив у коментарі "Інтерфаксу".

Відповідаючи на запитання про те, чи можуть кроки Москви у відповідь торкнутися сфери роззброєння і чинних в цій галузі договорів, представник МЗС відповів, що "у житті все можливо". Він нагадав, що в жовтні 2016 року в Росії ухвалили рішення про призупинення дії двосторонньої угоди з утилізації збройового плутонію. "Ми ясно дали зрозуміти, що це рішення покликане, зокрема, послати Вашингтону сигнал про те, що вводити однією рукою санкції, а іншу протягувати для взаємодії у сферах, що становлять інтерес для США, не вийде. Тобто прецеденти є", - сказав Ульянов.

Разом з тим, за словами Ульянова, до вирішення таких питань потрібно підходити відповідально і "зважувати будь-який крок зі своїми національними інтересами, тому що не можна, відповідаючи на неприйнятні кроки партнерів, вчиняти дії, які будуть йти врозріз з нашими власними інтересами".

Ульянов також розповів, що, незважаючи на протиріччя між Росією і США, країни "мають і однакові інтереси". "Це об'єктивна реальність, яку визнають і у Вашингтоні, і в Москві, і валити без розбору все, що є в цій сфері, було б украй нерозумно", - зазначив представник російського зовнішньополітичного відомства.

На думку Ульянова, "профільні домовленості зі США на сьогодні цілком адекватні щодо російських потреб, і, на його погляд, змінювати що-небудь навряд чи доцільно. "Втім, ситуація може і змінитися. Багато чого залежить від того, як далі будуть вести себе Сполучені Штати", - додав він.

Як повідомлялося раніше сьогодні, президент США Дональд Трамп підписав закон про розширення санкцій проти Росії. Зокрема, документ обмежує можливість президента США знімати санкції, хоча не вводить прямо ніяких нових заходів і не зобов'язує президента їх вводити. Росія ще до підписання документа президентом США оголосила про запровадження заходів у відповідь щодо Вашингтона. Зокрема, РФ забрала у посольства США дачу і веліла відкликати частину дипломатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram