ГоловнаСвіт

У Грузії візит Путіна до Абхазії назвали спробою фактичної анексії

Путін 8 серпня планує відвідати окуповану Абхазію.

У Грузії візит Путіна до Абхазії назвали спробою фактичної анексії
Министр по вопросам примирения и гражданского равенства Грузии Кетеван Цихелашвили
Фото: Accent.com.ge

Міністр із питань примирення і громадянської рівності Грузії Кетеван Ціхелашвілі заявила, що поїздка президента РФ Володимира Путіна в захоплену Абхазію є окупацією і спробою фактичної анексії.

Про це повідомляє "Грузія Online".

"Фактично відбуваються провокаційні дії. Цей візит, напевно, слід розглядати в цьому ранзі. Це вписується в загальну картину - це триваюча провокація. Це спроба фактичної анексії з боку Росії, тому наше завдання - нівелювати будь-яку провокацію. Наше завдання - зберегти мир, який життєво важливий для країни", - заявила Ціхелашвілі.

За інформацією російських ЗМІ, Путін 8 серпня планує відвідати окуповану Абхазію. Він зустрінеться з де-факто лідером Абхазії Раулем Хаджимбою.

Востаннє Путін відвідував Абхазію в 2013 році.

Тбілісі розірвав дипломатичні відносини з Москвою після того, як за підсумками війни з Грузією в 2008 році Росія визнала суверенітет Абхазії і Південної Осетії - двох автономій, що входили до складу Грузії. Крім Росії, незалежність Південної Осетії і Абхазії визнали Венесуела, Нікарагуа і Науру. Євросоюз не визнає незалежність Південної Осетії і Абхазії, заявляючи про підтримку територіальної цілісності та суверенітету Грузії.

Нагадаємо, в липні грузинське МЗС назвало поточний процес фактичної анексії окупованих Росією Абхазії і Цхінвальського регіону найважливішим викликом зовнішньої політики Грузії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram