ГоловнаСвіт

Іран поскаржився в ООН на порушення США ядерної угоди

Тіллерсон заявив, що підтримує ядерну угоду і захищає її в дискусіях із Трампом.

Іран поскаржився в ООН на порушення США ядерної угоди
Фото: alternativechannel.org

Іран скерував в ООН скаргу, в якій звинуватив CIF у порушенні положень укладеної 2015 року ядерної угоди із "шісткою" (США, Франція, Великобританія, Німеччина, Китай і Росія) світових держав.

Про це повідомили іранські інформаційні агентства з посиланням на спікера парламенту Ірану Алі Ларіджані, передає "Радіо Свобода".

В Ірані заявили, що угоду порушують нові санкції, введені Вашингтоном через випробування балістичних ракет і порушення прав людини в Ірані.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив 1 серпня, що він підтримує ядерну угоду і захищає її в дискусіях із президентом Дональдом Трампом, який неодноразово заявляв, що прагне скасувати ці домовленості.

Мінфін США в липні увів обмеження щодо шести іранських фірм через їхню роль у розробці балістичних ракет. Це сталося після того, як Тегеран запустив ракету, здатну вивести супутник на орбіту.

Нагадаємо, на початку липня Іран виділив $300 млн на розвиток ракетної програми.

Влада Ірану зазначає, що її ракетна програма є оборонною і не має нічого спільного з ядерною угодою, яку вона уклала 2015 року з "шісткою" міжнародних посередників. Протягом президентської кампанії президент США Дональд Трамп неодноразово називав угоду "жахливою" і обіцяв переглянути її умови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram