ГоловнаСвіт

Тіллерсон висловив надію на прогрес у врегулюванні ситуації на Донбасі

Держдепартамент розраховує на активну взаємодію з країнами "нормандського формату".

Тіллерсон висловив надію на прогрес у врегулюванні ситуації на Донбасі
Фото: podrobnosti.ua

Державний секретар США Рекс Тіллерсон висловив надію, що країни "нормандського формату" за взаємодії зі США можуть досягти прогресу в урегулюванні ситуації на сході України, перш за все, в досягненні припинення вогню. Про це він заявив під час брифінгу у вівторок у Вашингтоні, передає Укрінформ.

"Я сподіваюся, ми зможемо досягти певного прогресу в тому, щоб почати змінювати ситуацію в Україні, зрушити процес у напрямку досягнення реального режиму припинення вогню", - підкреслив голова американського зовнішньополітичного відомства.

Він нагадав, що адміністрація США призначила спеціальним представником українського врегулювання колишнього посла США при НАТО Курта Волкера. Тіллерсон охарактеризував Волкера як дуже досвідченого посла, дипломата, обізнаного із ситуацією в регіоні і з добрими знаннями про Росію.

За словами Тіллерсона, Держдепартамент розраховує на активну взаємодію і з владою України та Росії, і з іншими членами "нормандського формату".

Тіллерсон також чітко означив позицію щодо Росії в цьому питанні.

"Ми були дуже послідовними щодо наших меседжів Росії, що Мінські домовленості повинні бути виконані, в іншому разі нічого не можна буде зробити в ситуації із санкціями", - зазначив державний секретар США.

Раніше повідомляли, що держсекретар США допустив погіршення відносин з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram