ГоловнаСвіт

Іспанський суд дозволив видати США російського "короля спаму"

Адвокат росіянина має намір оскаржити рішення суду.

Іспанський суд дозволив видати США російського "короля спаму"
Петр Левашов
Фото: twitter.com/MailOnline

Національна судова колегія Іспанії прийняла рішення видати США російського програміста Станіслава Лісова, якого підозрюють у розробці вірусу NeverQuest.

Про це повідомляє іспанське агентство EFE. Суд задовольнив прохання США про екстрадицію Лісова.

Як повідомив ТАСС адвокат програміста Олег Губарєв, захист оскаржить рішення суду. Юрист наголоив, що "мотивів для оскарження більш ніж достатньо". За його словами, "рішення не відповідає ні на один юридичний аргумент, наведений захистом".

31-річного Лісова затримали в Іспанії в січні за запитом Інтерполу і ФБР. Він відпочивав там зі своєю дружиною. Американська сторона звинувачує Лісова в кібершахрайстві, у цій справі йому загрожує 30 років позбавлення волі. У США вважають, що він поширював шкідливі програми і заподіяв фінансовій організації в США збитків на суму $855 тис. Про яку організацію йдеться, не уточнюють. 

13 липня Лісов звернувся до президента РФ Володимира Путіна і попросив не допустити його екстрадиції в США.

"Дуже прошу вас про допомогу, взяти під контроль мою ситуацію і розібратися з несправедливістю, з кричущими фактами беззаконня з боку США до громадянина Росії. Моє звернення до вас - це моя остання надія", - написав програміст.

Згідно з інформацією британської організації Spamhaus, що відстежує розповсюджувачів спаму, якийсь Peter Levashov посідає сьоме місце в топ-10 світових спамерів. Організація називає його одним із "королів спаму".

Нагадаємо, 20 липня в США суд засудив російського хакера до 5 років в'язниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram