ГоловнаСвіт

Актор Джордж Клуні з дружиною дадуть гроші на освіту для сирійських дітей

Близько 200 тисяч сирійських дітей у Лівані не ходять до школи.

Актор Джордж Клуні з дружиною дадуть гроші на освіту для сирійських дітей
Сирийские дети
Фото: EPA/UPG

Фонд відомого голлівудського актора Джорджа Клуні та його дружини Амаль оголосив про те, що допоможе сирійським дітям-біженцям здобути освіту в Лівані.

Про це повідомляє Центр новин ООН.

Відзначають, що проект обійдеться в $2,25 млн. Кошти на його здійснення також виділили компанії Google і Hewlett Packard.

Очікують, що у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) фонд Клуні надасть 3000 сирійських дітей можливість навчатися в ліванських державних школах. Окрім того, ці навчальні заклади забезпечать сучасним обладнанням і новітніми технологіями, які дозволять школярам краще засвоювати матеріал і надалі відповідати нинішнім вимогам ринку праці.

Близько 200 тисяч сирійських дітей у Лівані не ходять до школи. Деякі з них жодного разу не сиділи за партою. Як попереджають у ЮНІСЕФ, якщо ці діти не отримають освіти, вони стануть "втраченим поколінням".

Нагадаємо, громадянська війна в Сирії триває з березня 2011 року. Жертвами конфлікту, за оцінками правозахисників, стали близько 475 тис. осіб. Більш ніж 5,1 млн сирійців стали біженцями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram