ГоловнаСвіт

Віце-прем'єр РФ Рогозін видалив твіт "Чекайте на відповідь, гади" до влади Румунії

Рогозін видалив у соцмережах низку повідомлень щодо конфлікту з румунською владою.

Віце-прем'єр РФ Рогозін видалив твіт "Чекайте на відповідь, гади" до влади Румунії
Спецпредставитель президента России по Приднестровью Дмитрий Рогозин неоднократно посещал Тирасполь
Фото: EPA/UPG

Віце-прем'єр РФ Дмитро Рогозін видалив усі записи в "Твіттері", присвячені конфлікту з владою Румунії. Минулого тижня вони не пустили політика в країну, коли він летів у Молдову.

Літак авіакомпанії S7 з Рогозіним на борту, що летів у Кишинів 28 липня, розвернувся в бік Москви. У своєму "Твіттері" Рогозін писав, що в столиці Молдови Кишиневі "спробували відмовити в прильоті рейсу з Домодєдово компанії S7, яким планує вилетіти делегація" з Росії. В аеропорту Кишинева зібралися кілька десятків активістів, які протестували проти візиту Рогозіна в країну.

Пізніше Рогозін розповів, що лайнер летів в обхід України, його повинна була пропустити влада Румунії, однак вона закрила свій повітряний простір для літака.

"Румунська влада піддала небезпеці життя пасажирів рейсового літака S7, жінок і дітей. Палива вистачило до Мінська. Чекайте на відповідь, гади", - написав у своєму "Твіттері" віце-прем'єр.

На своїй сторінці в "Фейсбуці" Рогозін опублікував вірш, присвячений цій ситуації:

"Зниженої соціальної відповідальності люди" - Любителі шастати без діла в Європу Влаштували цирк без всяких прелюдій, Створивши проблеми собі на ..у".

У вірші також розповідається про "підкилимні відчайдушні сутички героїв", які "на російських артистів накинулися роєм". Оригінал збережено на Znak.com. Однак зараз на сторінці віце-прем'єра в "Фейсбуці" немає цього запису.

Після інциденту Рогозін пообіцяв ввести санкції проти тих людей, які прийняли рішення не пускати борт із російською делегацією в повітряний простір Румунії. Міністр оборони Румунії Адріан Цуцуяну заявив, що не вступатиме в дискусію з російським віце-прем'єром. МЗС Росії назвав відмову пропустити літак провокацією.

У Молдові Рогозін хотів відвідати заходи, присвячені 25-річчю початку російської "миротворчої" місії в невизнаному Придністров'ї. Він повинен був зустрітися з президентом Молдови Ігорем Додоном і головою ПМР Вадимом Красносельським.

Як повідомляли раніше, в Молдові збирають підписи під петицією про визнання віце-прем'єра РФ Рогозіна персоною нон ґрата.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram