ГоловнаСвіт

ФСБ заявила про затримання прихильників ІДІЛ, які готували теракт

Затримані - вихідці з Центральної Азії.

ФСБ заявила про затримання прихильників ІДІЛ, які готували теракт
Фото: rg.ru

У Підмосков'ї затримано двох прихильників терористичного угруповання "Ісламська держава", які збиралися організувати теракт.

Про це повідомляє "Интерфакс" з посиланням на управління ФСБ у Володимирській області.

Затримані - вихідці з Центральної Азії. За інформацією ФСБ, вони підтримували контакт із членами ІДІЛ у Сирії і чекали вказівок щодо закупівлі вогнепальної зброї та комплектуючих для саморобних вибухових пристроїв. У спецслужбі зазначили, що їм також повинні були сказати, де потрібно влаштувати теракт. Вони підтвердили, що хотіли виїхати в Афганістан і вступити там до складу одного з формувань терористичного угруповання.

Один із затриманих зізнався в публічних закликах і виправданні тероризму в інтернеті. Стосовно затриманих порушено кримінальну справу за частиною 2 статті 205.2 КК (публічні заклики до здійснення терористичної діяльності).

Минулого тижня ФСБ повідомила про затримання в Петербурзі сімох вихідців із Середньої Азії. Вони, за даними спецслужби, планували влаштувати теракт на залізничному транспорті та в місцях масового скупчення людей. Під час затримання один із чоловіків сказав, що угруповання хотіло вчинити "аварію в поїзді".

Минулого тижня видання Republic опублікувало розслідування про "секретну в'язницю" ФСБ, яка, імовірно, розташована в Московській області. Люди, яких там утримували, поскаржилися на катування в обмін на свідчення. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram