ГоловнаСвіт

755 дипломатам США доведеться покинути Росію, - Путін

Зараз в американських диппредставництвах у РФ працює понад тисяча співробітників.

755 дипломатам США доведеться покинути Росію, - Путін
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін повідомив, що 755 працівників американських дипмісій змушені будуть покинути Росію, передає Интерфакс.

"Тисяча з гаком співробітників - дипломатів і технічних працівників - працювали і досі ще працюють у ці дні в Росії. 755 муситимуть припинити свою діяльність", - сказав Путін в ексклюзивному інтерв'ю телеканалу "Россия-1".

Нагадаємо, в п'ятницю, 28 липня, Сенат США схвалив нові санкції проти Росії. У зв'язку із цим МЗС РФ оголосило про заходи у відповідь щодо Вашингтона.

Зокрема з 1 вересня число дипломатичних і технічних співробітників, які працюють у посольстві США в Москві, в генеральних консульствах у Петербурзі, Єкатеринбурзі і Владивостоці, мають скоротити до 455 осіб - саме стільки російських дипломатів і співробітників технічного персоналу працюють зараз у США після висилки Вашингтоном частини диппрацівників.

У заяві також сказано, що російська сторона припиняє з 1 серпня використання посольством США всіх складських приміщень на Дорожній вулиці в Москві і дачі в Срібному бору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram