ГоловнаСвіт

У Грузії стартували військові навчання НАТО "Гідний партнер 2017"

Україна представлена на них 30 військовослужбовцями. 

У Грузії стартували військові навчання НАТО "Гідний партнер 2017"
Фото: EPA/UPG

Навчання країн і партнерів НАТО "Гідний партнер 2017" (Noble Partner 2017) стартували в неділю, 30 липня, на військовому аеродромі Вазіані в передмісті Тбілісі. Маневри, які триватимуть до 12 серпня, також проходитимуть на тренувальній базі в Норіо.

Як повідомляє "Новини-Грузія", навчання Noble Partner проводяться в Грузії втретє, і цього року вони будуть наймасштабнішими. Усього в них візьмуть участь понад 2,8 тисячі військових із Грузії, США, Великобританії, Німеччини, Туреччини, Словенії, Вірменії та України.

Зокрема, ВС Грузії будуть представлені 1047 військовослужбовцями, США - 1 421 військовослужбовцем, Вірменія - 40, Великобританія - 160, Німеччина - 67, Словенія - 37, Туреччина - трьома, Україна - 30 військовослужбовцями. Усі військовослужбовці вже перебувають у Грузії.

Для участі в Noble Partner 2017 у Грузію з Німеччини була доправлена техніка, що є на озброєнні Європейського командування ВС США: німецький бронетранспортер Boxer, американські танки Abrams, бойові машини піхоти Bradley, бронемашини Stryker - останні вперше будуть задіяні в навчаннях. Усю техніку довезли поїздом з Німеччини до болгарського міста Бургас, а звідти на поромі переправили в грузинський порт Поті. По завершенні навчань техніку буде повернуто до Німеччини.

31 липня-1 серпня в Грузії перебуватиме віце-президент США Майкл Пенс, він відвідає базу у Вазіані та особисто привітає учасників навчань.

Перші навчання "Гідний партнер" відбулися в Грузії 2015 року. Тоді в них взяли участь 400 військових з Грузії та 200 зі США. 2016 року до навчань долучилися військовослужбовці з Великобританії. Тоді ж уперше на навчаннях були використані американські танки «Абрамс» і бойові машини піхоти Bradley.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram