ГоловнаСвіт

Путін помилував двох жінок, засуджених за SMS про військову техніку

Марина Джанджгава і Аннік Кесян були засуджені за держзраду.

Путін помилував двох жінок, засуджених за SMS про військову техніку
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін помилував Марину Джанджгаву і Аннік Кесян, засуджених за держзраду. Відповідні укази опубліковані на офіційному інтернет-порталі правової інформації, пише "Медуза".

Вони набудуть чинності через десять днів після опублікування.

Жінки були засуджені за держзраду через SMS-повідомлення про російську військову техніку, яку вони побачили на залізниці в Сочі незадовго до конфлікту в Південній Осетії.

В указі про помилування Марини Джанджгави згаданий вирок не Краснодарського міського суду, який засудив її за держзраду в 2013 році, а Ленінського райсуду Ростова-на-Дону від 12 травня 2014 року. Йдеться про вирок за хабар посадовій особі (частина 3 стаття 291 КК РФ); жінка була засуджена за спробу дачі хабара для звільнення від кримінального переслідування брата, затриманого за незаконне перетинання кордону.

Нагадаємо, за аналогічним звинуваченням у 2015 році було засуджено Оксану Севастіді, її засудили до восьми років колонії. У березні 2017 року Путін її помилував.

За SMS про військову техніку були засуджені ще кілька людей, зокрема Інга Тутісані і громадянка Грузії Катерина Харебава (її визнали винною в шпигунстві).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram