ГоловнаСвіт

Командир Тихоокеанського флоту США заявив про готовність завдати ядерного удару по Китаю на вимогу Трампа

У МЗС КНР зазначили, що заява американського адмірала не мала серйозного характеру. 

Командир Тихоокеанського флоту США заявив про готовність завдати ядерного удару по Китаю на вимогу Трампа
Фото: thediplomat.com

Командир Тихоокеанського флоту США Скотт Свіфт заявив про готовність завдати ядерного удару по Китаю, якщо президент країни Дональд Трамп видасть відповідний наказ.

Про це Свіфт сказав, виступаючи на конференції з безпеки в австралійському університеті після спільних військових навчань США й Австралії, передає агентство Рейтер

Свіфт пояснив, що кожен, хто служить у американській армії дав клятву виконувати накази офіцерів і президенту - головнокомандувачу армії США - захищати конституцію. "Це ядро американської демократії", - наголосив командир Тихоокеанського флоту.

Згодом прес-секретар американського флоту заявив, що питання було "обурливо гіпотетичним".

Пізніше у МЗС КНР також заявили, що багато хто звернув увагу на заяву Свіфта, але наголосили, що представник Тихоокеанського флоту раніше вказав на її безглуздість.  

 

На цей час США і Китай підтримують дружні відносини і мають міцні економічні зв'язки, хоча нерідко ведуть суперечки про торгівлю, робочі місця, валюти, права людини, Тибет, Південно-Китайське море і Північну Корею, зазначає Рейтер.

Раніше Трамп покладав великі надії на тіснішу співпрацю з боку Китаю, щоб змусити Північну Корею згорнути свою ядерну програму. У квітні американський лідер зустрівся з головою КНР Сі Цзіньпінем у Флориді, і в ході зустрічі Трамп неодноразово хвалив Сі.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram