ГоловнаСвіт

Пентагон підтвердив знищення семи керівників ІДІЛ

Вони були знищені внаслідок різних авіаударів з травня по липень.

Пентагон підтвердив знищення семи керівників ІДІЛ
Боевики ИГ
Фото: independent.co.uk

Міноборони США в четвер офіційно підтвердило ліквідацію семи високопоставлених пропагандистів та інших керівників терористичного угруповання "Ісламська держава" протягом останніх місяців.

Як зазначили в Пентагоні, це показали розвіддані сил Міжнародної коаліції із протистояння ІДІЛ в Сирії та Іраку, передає Укрінформ.

"В результаті авіаударів коаліції загинули кілька провідних пропагандистів і кураторів "Ісламської держави". Ліквідація цих ключових фігур підриває зусилля ІДІЛ з виробництва пропаганди, її поширення, а також можливості фінансування діяльності терористів ІДІЛ", - зазначили в Пентагоні.

Водночас уточнюється, що високопоставлені члени ІДІЛ були знищені внаслідок різних авіаударів, проведених в період з травня по липень. Тепер їх загибель підтверджена даними розвідки.

Серед знищених терористів називаються, зокрема, пропагандисти Абу Сулейман аль-Іракі, Раян Месхаал, Абу-аль Хаттаб-Раві, Абу-Саїф аль-Ісаві, Абу-Алі аль-Джанубі, Ібрагім аль-Ансарі, а також Бассам аль Джайфус, який керував фондами, створеними для терористичних атак.

Нагадаємо, в червні Росія заявила про знищення лідера ІДІЛ аль-Багдаді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram