ГоловнаСвіт

Ізраїльська поліція прибрала з Храмової гори камери, які обурили палестинців

Ізраїльська влада повністю задовольнила вимоги палестинських лідерів та керівництва мечеті.

Ізраїльська поліція прибрала з Храмової гори камери, які обурили палестинців
Храмовая гора в Иерусалиме

Ізраїльська поліція демонтувала рамки металодетекторів та камери відеоспостереження, встановлені на території мечеті Аль-Акса на Храмовій горі в Єрусалимі.

Про це повідомляє BBC.

Таким чином ізраїльська влада повністю задовольнила вимоги палестинських лідерів та керівництва мечеті. Раніше 27 липня детектори були вивезені з території комплексу, радісні палестинці захоплено вітали завантажені металоконструкціями вантажівки.

Рамки були встановлені владою Ізраїлю, а потім демонтовані за рішенням Кнесету: замість них було вирішено встановити "розумні" камери відеоспостереження. Керівництво мечеті, однак, залишилося незадоволеним і цим рішенням. А Палестина через встановлення металодетекторів заморозила всі контакти з Ізраїлем.

Заходи безпеки були посилені після вбивства 14 липня двох ізраїльських поліцейських трьома бойовиками-арабами, які стріляли з території Храмової гори. Посилення заходів безпеки вилилося у конфлікти ісламської громади з силами правопорядку.

Нагадаємо, що раніше цього тижня в ООН закликали вирішити конфлікт в Єрусалимі до п'ятниці, оскільки конфліктна ситуація може мати "потенційно катастрофічні наслідки далеко за межами стін Старого міста".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram