ГоловнаСвіт

Переговори про торговельну угоду ЄС-Британія, можливо, перенесуть, - The Guardian

Британія протягом переговорів не презентувала чіткої позиції стосовно торгівлі з ЄС.

Переговори про торговельну угоду ЄС-Британія, можливо, перенесуть, - The Guardian

Головний парламентер Євросоюзу з питань Brexit Мішель Барньєр повідомив послам країн, що переговори про торговий договір між ЄС і Британією можуть не початися цієї осені, як очікувалося раніше, через відсутність чіткої позиції британської сторони.

Про це пише The Guardian з посиланням на власні джерела.

"Він не сказав про якусь конкретну сферу, більше в цілому, але він сказав, що Великобританія не надає чітких паперів щодо позиції і що шанси на досягнення істотного прогресу до жовтня невеликі", - цитує видання слова свого джерела в ЄС.

За даними видання, Барньєр заявив послам ЄС, що Британія під час переговорів минулого тижня не представила чіткої позиції.

Як зазначають, Рада ЄС до кінця жовтня має визначитися, чи було досягнуто істотного прогресу в питаннях прав громадян після виходу Британії з ЄС, виплат, яких очікує від Британії ЄС, і питання кордону з Ірландією, щоб далі розширити порядок денний переговорів, додавши питання майбутніх відносин.

Водночас, як пише видання, прес-секретар британського Департаменту з питань виходу з ЄС заявила, що британська сторона переконана в прогресі і в тому, що переговори можуть перейти до наступної стадії після літа.

Як повідомляли раніше сьогодні, в Британії розробляють нову імміграційну систему.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram