ГоловнаСвіт

США пред'явили звинувачення росіянину, підозрюваному у відмиванні $4 млрд

США будуть домагатися екстрадиції обвинуваченого в шахрайстві з Греції.

США пред'явили звинувачення росіянину, підозрюваному у відмиванні $4 млрд
Фото: EPA/UPG

Заарештованому напередодні в Греції громадянину Росії оголосили звинувачення у відмиванні близько $4 млрд за допомогою біткойнів.

Про це повідомляє агентство Рейтер з посиланням на заяву Мін'юсту США.

Звинувачення висунула комісія присяжних у Сан-Франциско.

У заяві Мін'юсту США сказано, що 38-річний Олександр Винник відмивав гроші за допомогою великої біржі криптовалют BTC-e. Біржа на цей момент недоступна, у її Твіттері повідомляють, що на сторінці сервісу проводять технічні роботи, які займуть 5-10 днів.

Влада США також вважає Винника причетним до злому японської біржі криптовалют Mt.Gox. Вона припинила роботу 2014 року після кібератаки. За версією американських правоохоронних органів, росіянин отримав гроші в результаті злому біржі і відмив їх через BTC-e і ще один майданчик, Tradehill.

Росіянина затримали у вівторок в грецьких Халкідіках, де він відпочивав, за запитом США. З його готельного номера забрали електронне обладнання - два планшети, два ноутбуки, п'ять мобільних телефонів і камеру, а також чотири кредитні карти.

США будуть домагатися його екстрадиції з Греції.

Посольство РФ у Греції напередодні підтвердило інформацію про затримання росіянина і повідомило, що надає йому допомогу у "відстоюванні його законних прав та інтересів".

Нагадаємо, раніше в липні в США суд засудив російського хакера до 5 років в'язниці у справі про комп'ютерне шахрайство за допомогою вірусу Citadel.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram