ГоловнаСвіт

Уряд Індії планує легалізувати ставки на спорт

У найближчі кілька років Індія, можливо, легалізує будь-які різновиди ставок на спорт, в тому числі і онлайн-бет.

Уряд Індії планує легалізувати ставки на спорт

Поки що законопроекти не готові, і уряд, швидше за все, звернеться по допомогу до іноземних колег. Першою на черзі буде Великобританія. Крім того, з Англією буде підписано документ «Меморандум про взаєморозуміння». На цей момент Міністерство спорту Індії проводить неофіційні консультації з представниками різних сторін, які зацікавлені в регулюванні індустрії ставок. Про це повідомляє Indian Express.

Зараз громадяни країни користуються тільки нелегальними способами ставок, причому вкрай часто. За останній час через онлайн-ресурси здійснено тисячі ставок. Загальна сума нелегальної бет-індустрії в Індії оцінюється майже в 150 млрд доларів.

Що уряд збирається робити з поточною ситуацією?

На цей момент у планах чиновників — для початку узаконити ставки, а потім вже організувати офіційне оподаткування бет-індустрії. Але поки що немає ніяких органів, які могли б регулювати роботу тоталізаторів. Однією з пропозицій, яка була висунута представниками Індійської федерації ігор, стало створення єдиного органу, який буде регулювати роботу бетінг-контор, наприклад LvBet.pl. Створення єдиної структури, яка буде стежити за діяльністю онлайн-сервісів і контор, що займаються прийняттям ставок, є першочерговим завданням. По суті, планується створити Національну раду з азартних ігор.

Нова державна структура повинна буде видавати ліцензії на діяльність, вести облік активності нинішніх контор, регулювати фінансування та оподаткування галузі.

Якщо уряду вдасться реалізувати задумане, з'явиться нова стаття для поповнення скарбниці. А поки що азартні гравці з Індії можуть тільки користуватися онлайн-тоталізаторами і ставити на спортивні змагання на іноземних ресурсах.

Крім того, в Індії стали активно цікавитися ринком криптовалюти і доцільністю узаконення цифрового аналога грошей.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram