ГоловнаСвіт

Чергова спроба скасувати Obamacare провалилася

За проголосували 45 сенаторів, 55 голосів віддано проти.

Чергова спроба скасувати Obamacare провалилася
Фото: betterworldcampaign.org

Сенат США не зміг скасувати Obamacare під час голосування в середу, 26 липня, передає Німецька хвиля.

За законопроект, що передбачає скасування значної частини реформи охорони здоров'я, ініційованої Бараком Обамою, проголосували 45 сенаторів, 55 голосів було віддано проти. Крім 48 представників Демократичної партії, проти прийняття нового законопроекту проголосували також сім республіканців.

Напередодні, у вівторок, сенатори схвалили проведення дебатів щодо проектів, покликаних замінити реформу охорони здоров'я Obamacare. А тиждень перед тим, 18 липня, республіканці не змогли зібрати необхідну кількість голосів для прийняття законопроекту, що передбачає збереження лише двох положень Obamacare.

Тоді Мітч Макконнелл - лідер республіканців, які становлять більшість у Сенаті, - визнав, що "спроба скасувати і негайно замінити" Obamacare не вдасться. Водночас він оголосив, що незабаром Сенат проголосує за інший законопроект, що передбачає повне скасування Obamacare з відстрочкою на два роки. І ось перша спроба прийняти цей законопроект провалилася.

Під час реформи охорони здоров'я, схваленої Конгресом у 2010 році, у США з 2014 року введено обов'язкове медичне страхування. Завдяки цьому число американців без медстрахування знизилося до історичного мінімуму - менш ніж 10%. У Республіканській партії зі самого початку різко критикували Obamacare, вважаючи цю реформу неефективною і дорогою. У січні новий голова Білого дому Дональд Трамп підписав указ про початок процесу її скасування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram