ГоловнаСвіт

Держдеп: Тіллерсон наполягає на збереженні санкцій проти Росії

Росія "повинна зробити значно більше для того, щоб позиція США змінилася".

Держдеп: Тіллерсон наполягає на збереженні санкцій проти Росії
Фото: EPA/UPG

Державний секретар США Рекс Тіллерсон твердо переконаний, що необхідно зберегти санкції проти Росії, поки вона не виконає умов, досягнутих раніше.

З такою заявою виступила у вівторок під час брифінгу в Державному департаменті США прес-секретар відомства Хезер Науерт, повідомляє Укрінформ.

"Держсекретар, наскільки я знаю, чітко висловив свою позицію щодо санкцій проти Росії. Ми тут говорили про дуже багато проблем, з якими зараз стикається Україна, і ми очікуємо та маємо твердий намір зберігати санкції чинними, поки Росія не зупинить свої провокаційні дії, які спричинили введення цих санкцій", - заявила Науерт.

Водночас вона відмовилася коментувати позицію держсекретаря стосовно законодавства про нові санкції проти Росії, які зараз проходять процедуру затвердження в американському Конгресі. У зв'язку із цим представниця відомства підкреслила, що держсекретар "хвилюється, дуже уважно стежить за розвитком ситуації в Україні" і вважає, що Росія "повинна зробити набагато більше для того, щоб позиція США змінилася".

При цьому Науерт також підкреслила, що позиція голови Держдепартаменту США щодо санкцій проти РФ, введених через втручання у вибори в США, також залишається твердою.

Нагадаємо, попередня версія законопроекту про нові санкції, спрямовані проти Росії і Ірану, була схвалена Сенатом 15 червня, однак подальше проходження документа загальмувало в Палаті представників.

12 липня в Палату представників внесли нову версію законопроекту - м'якішу за вихідну. У суботу стало відомо, що Сенат і Палата представників досягли згоди щодо нової версії документа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram