ГоловнаСвіт

Росія і Туреччина підписали угоду про постачання ЗРК С-400, - Ердоган

На думку турецького лідера, постачання ЗРК не спричинить "напруження".

Росія і Туреччина підписали угоду про постачання ЗРК С-400, - Ердоган
С-400
Фото: Wikipedia

Туреччина і Росія домовилися про підписання контракту на закупівлю російських зенітних ракетних систем С-400.

Про це заявив президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, передає агентство Рейтер.

"Були зроблені кроки і поставлені підписи разом з російською стороною щодо С-400. З божою допомогою ми побачимо в нашій країні С-400", - сказав Ердоган на партійних зборах у парламенті.

На думку турецького лідера, поставка ЗРК не спричинить "напруження". "Чому це спричинить напруження? Країна повинна шукати ідеальні шляхи для власної безпеки", - цитує Ердогана Hurriyet.

Голова Комітету начальників штабів армії США генерал Джозеф Данфорд у липні під час форуму Aspen Sexurity Forum, присвяченого питанням безпеки, засумнівався в можливості угоди між Росією і Туреччиною. Він висловив стурбованість у зв'язку з такими переговорами. Данфорд підкреслив, що ця угода може стати для США "приводом для занепокоєння".

15 березня "Известия" написали, що Путін і Ердоган протягом переговорів у Москві обговорили можливість постачання турецькій стороні С-400. Видання підкреслювало, що турецька сторона висловила зацікавлення в придбанні С-400. Російська сторона не заперечувала проти співпраці в цій сфері.

У травні РБК з посиланням на джерела в Міноборони розповів, що Росія запропонувала Туреччині купити С-400 за ціною $500 млн за дивізіон. Експерти видання дійшли згоди, що Туреччина не має наміру купувати ЗРК, а лише демонструє НАТО свою самостійність.

С-400 "Тріумф" належить до серії багатоканальних далекобійних ЗРК. Дивізіон оснащений декількома типами ракет різної дальності.

Нагадаємо, в січні у Феодосії заступили на чергування російські ЗРК С-400 "Тріумф".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram