ГоловнаСвіт

Радфед РФ попросила Путіна ввести санкції проти Польщі

Відповідно до прийнятого в Польщі закону, можуть зноситися лише пам'ятники наочної агітації.

Радфед РФ попросила Путіна ввести санкції проти Польщі
Совет Федерации России
Фото: council.gov.ru

Рада Федерації Росії звернулася до президента Володимира Путіна з проханням доручити профільним відомствам РФ розробити санкційні заходи "у відповідь на рішення Польщі про знесення пам'ятників радянським воїнам".

Про це повідомляє  "Интерфакс" з посиланням на звернення російських сенаторів.

"Просимо дати доручення профільним федеральним органам виконавчої влади подати комплексні пропозиції щодо можливого введення заходів обмежувального характеру у сферах двостороннього співробітництва з Республікою Польща, а також щодо польських парламентаріїв - ініціаторів Закону від 1 квітня 2016 року про заборону пропаганди комунізму чи іншого тоталітарного ладу та інших фізичних і юридичних осіб", - йдеться у зверненні.

У документі наголошено, що парламент Польщі ухвалив поправки в законодавство, що передбачають знесення пам'ятників і пам'ятних знаків часів радянського домінування в так званому "соціалістичному таборі" країн. В тому числі військовослужбовцям Червоної Армії, які загинули тут у 1944-1945 роках.

Відповідно до прийнятого в Польщі закону, можуть зноситися лише пам'ятники наочної агітації. Пам'ятники в місцях поховання, на кладовищах залишаться недоторканими, їм буде забезпечено якісний догляд, як і раніше.

Нагадаємо, в Україні такий закон чинний уже два роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram