ГоловнаСвіт

На голову ВЦВГД подали до суду за слова про "лайно" в опозиції

На думку позивачів, такі заяви "відображають типове ставлення російської влади до своїх опонентів".

На голову ВЦВГД подали до суду за слова про "лайно" в опозиції
Директор ВЦИОМ Валерий Федоров
Фото: vsluh.ru

В Останкінський районний суд Москви надійшла позовна заява на генерального директора Всеросійського центру вивчення громадської думки (ВЦВГД) Валерія Федорова про захист честі і гідності.

Про це повідомляє РБК, у розпорядженні якого опинилася копія заяви.

Позивачі - ініціативна група шахтарів з міста Гуково Ростовської області, які раніше протестували проти невиплати зарплат, а також голова Центру економічних і політичних реформ Микола Миронов, який виступає на підтримку шахтарів.

У заяві написано, що Федоров своїми словами "завдав публічної образи численній соціальній групі, яка виступає проти несправедливості політичного і економічного ладу Росії і прагне його змінити".

На думку позивачів, заяви Федорова "відображають типове ставлення російської влади до своїх опонентів" і "символізують її відмову від діалогу". Вони вимагають визнати міркування голови ВЦВГД невідповідними дійсності і закликають його публічно перепросити.

В інтерв'ю "Дождю" наприкінці червня Федоров прокоментував слова ведучого Володимира Соловйова про те, що учасники опозиційних мітингів - це "2% лайна". Федоров сказав, що "такого, вибачте", лайна "набагато більше".

У відповідь на запитання ведучої про те, чи має він на увазі учасників протестних мітингів, голова ВЦВГД відповів негативно. Він сказав, що має на увазі людей, "які не мають любові до нашої батьківщини".

"Це люди, у яких немає бажання зробити її кращою, це люди, які готові завжди критикувати, протестувати, з приводу і без приводу, стосується їх це чи ні. От я вважаю, що таких людей набагато більше. Це погано", - додав він.

Нагадаємо, 12 червня в містах Росії пройшли акції протесту проти корупції. У Москві і Петербурзі мітинги були не узгоджені з місцевою владою, сотні людей були затримані. За організацію акції на Тверській і непокору вимозі поліції політик Олексій Навальний отримав 25 діб адміністративного арешту. Його затримали в під'їзді його будинку ще до початку акції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram