ГоловнаСвіт

Японці в рамках підготовки до Олімпіади-2020 один день у році будуть працювати з дому

Влада Японії хоче зменшити навантаження на громадський транспорт і підготувати суспільство до трудової реформи.

Японці в рамках підготовки до Олімпіади-2020 один день у році будуть працювати з дому
Фото: Robinzon TV

У Японії 24 липня розпочалася акція "Telework Day": співробітники 900 компаній не поїхали в офіс і залишилися працювати вдома.

Як пише

The Japan News, "Telework Day" будет проходити раз на рік аж до Олімпіади 2020 року (її відкриття також відбудеться 24 липня).

"За допомогою акції японська влада планує зменшити навантаження на громадський транспорт, а також підготувати суспільство до трудової реформи. Як тільки почнеться Олімпіада, дістатися до роботи буде дуже важко, тому ми проводимо цей експеримент", - розповів президент інституту бізнесу Ricoh Такасі Козу.

На його думку, молоде покоління японців інакше ставиться до роботи, і компаніям потрібно пропонувати їм нові умови праці.

Японським компаніям важливо, щоб їхні співробітники були присутні в офісі. При цьому деяким японцям доводиться працювати по 12 годин, тому вони переходять на віддалену роботу повільніше, ніж жителі Європи і США. Однак уряд Японії стверджує, що перехід на віддалену роботу допоможе підвищити продуктивність праці.

"

Ми робимо це для Олімпіади. Але довгострокова мета - отримати більш гуманні умови праці", - заявив Хіросі Оонісі, представник міністерства економіки Японії.

На цей момент японський уряд тільки розробляє трудову реформу.

Нагадаємо, Олімпійські ігри 2020 року пройдуть у столиці Японії з 24 липня по 9 серпня, Паралімпійські - з 25 серпня по 6 вересня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram