ГоловнаСвіт

У США розсекретили свідчення співробітника КДБ у справі про вбивство Кеннеді

Усього оприлюдненню підлягає 3810 документів ФБР і ЦРУ у справі про вбивство президента США.

У США розсекретили свідчення співробітника КДБ у справі про вбивство Кеннеді
Джон Кеннеди
Фото: daypic.ru

Американський Національний архів почав публікацію документів про вбивство президента Джона Кеннеді, серед них - свідчення співробітника КДБ, який втік у США. Він стверджував, що вів справу вбивці Кеннеді Лі Харві Освальда, коли той перебував у СРСР.

Про це йдеться на сайті архіву

У розсекречених документах - 17 аудіозаписів допитів Юрія Носенка, який утік у США в 1964 році. Допити були проведені в січні, лютому та липні 1964 року.

Усього оприлюдненню підлягає 3810 документів ФБР і ЦРУ. 441 з них ніколи не публікували, а 3369 раніше були оприлюднені лише частково.

На Джона Кеннеді напали 22 листопада 1963 року в техаському Далласі. Він отримав смертельне кульове поранення в голову. У вбивстві визнали винним колишнього морпіха Лі Харві Освальда, який сам був застрелений на вулиці через кілька днів, коли його переводили з поліцейської дільниці в окружну в'язницю. Освальд з 1959-го по 1962 рік жив у СРСР.

Юрій Носенко почав роботу в КДБ у 1953 році. Він утік до США в лютому 1964 року. З початку 1970-х він працював консультантом ЦРУ, хоча до 1969 року спецслужби США підозрювали, що він - подвійний агент.

Нагадаємо, в 2012 році бібліотека імені Джона Кеннеді в Бостоні оприлюднила секретні записи переговорів колишнього президента США, зроблені в останні місяці перед його вбивством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram