ГоловнаСвіт

CNN дізнався про бажання Тіллерсона піти у відставку

У держсекретаря накопичилося невдоволення Трампом.

CNN дізнався про бажання Тіллерсона піти у відставку
Фото: EPA/UPG

Голова Держдепартаменту США Рекс Тіллерсон може достроково піти у відставку, повідомляє CNN з посиланням на джерела, знайомі зі змістом розмов, які веде держсекретар зі своїми друзями.

Телеканал зазначає, що Тіллерсон і раніше мав розбіжності з президентом США Дональдом Трампом і відкрито їх висловлював, однак останнім часом вони стали більш вираженими.

Зокрема, розповіли джерела, голова Держдепу вважає непрофесійними останні публічні закиди Трампа на адресу голови Мін'юсту Джефа Сешнса. Минулого тижня Трамп назвав "несправедливим стосовно президента" той факт, що Сешнс узяв самовідвід від розслідування ймовірного втручання Росії у вибори.

Як відзначають джерела, раніше Тіллерсон у розмові з друзями допускав, що покине пост голови Держдепу до кінця року. Однак співрозмовники телеканалу заявили, що не здивуються, якщо Тіллерсон піде у відставку раніше цього терміну.

За їхніми словами, розчарування Тіллерсона, а також його сумніви в тому, що "перетягування каната" з Білим домом незабаром закінчиться, помітно зросли.

Про те, що невдоволення Тіллерсона зростає, повідомляють і джерела Reuters, знайомі зі змістом його бесід із друзями. Зокрема, за їхніми словами, Тіллерсон заявив, що йому пощастить, якщо він пропрацює на своїй посаді рік. Інше джерело агентства, знайоме з ситуацією, додало, що Тіллерсон "дуже засмутився через відсутність самостійності та незалежності під час роботи в Держдепартаменті, а також через відсутність можливості виконувати роботу так, як це робиться традиційно".

Цей самий співрозмовник уточнив, що нічого не чув про можливий відхід Тіллерсона зі своєї посади, але додав: "Ситуація, схоже, не поліпшується, а в деяких випадках стає все гіршою".

Минулого тижня кадрові перестановки відбулися в команді Білого дому, що відповідає за зв'язки з громадськістю. Так, після того, як Трамп призначив на пост голови Білого дому зі зв'язків із громадськістю нью-йоркського фінансиста Ентоні Скарамуччі, прес-секретар Білого дому Шон Спайсер на знак протесту подав у відставку. Його місце зайняла Сара Сандерс, яка раніше працювала заступником прес-секретаря.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram