ГоловнаСвіт

"Меморіал" підтвердив затримання в Чечні 13 людей, названих "Новою" розстріляними

Рідні нічого не знають про їхню долю.

"Меморіал" підтвердив затримання в Чечні 13 людей, названих "Новою" розстріляними

Правозахисний центр "Меморіал" підтвердив затримання 13 з 27 осіб, які, за даними "Нової газети", були розстріляні в Чечні в ніч з 25 на 26 січня 2017 року. Про це повідомляється на сайті "Меморіалу", повідомляє "Дождь".

Правозахисники уточнюють, що доля і місцеперебування дев'яти з них залишається невідомою їх родичам, сусідам і знайомим. З приводу одного з них родичам неофіційно повідомили, що він "помер від серцевого нападу". Про ще трьох з цих 13 осіб "Меморіал" додатковими відомостями не володіє.

"Ця інформація побічно підтверджує повідомлення "НГ" про страту без суду. Єдиний спосіб переконливо спростувати такі підозри - пред'явити всіх цих людей живими", - наголошують в "Меморіалі".

10 липня правозахисники підтверджували особистості тільки шести осіб зі списку, відзначаючи, що дані стосовно решти поки що ще не встигли перевірити.

Як повідомлялося, 9 липня 2017 року "Нова газета" опублікувала статтю "Це була кара". У тексті наведено список з 27 осіб, які, за відомостями джерел видання, в ніч з 25 на 26 січня були таємно без суду розстріляні в Чечні співробітниками МВС.

Видання зазначало, що мова може йти про 56 жителів республіки. Газета також розповідала, що в цю ніч всі затримані утримувалися в Грозному на території дислокації полку патрульно-постової служби поліції імені Героя Росії Ахмат-Хаджі Кадирова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram