ГоловнаСвіт

Мінкультури РФ хоче обкласти авторським збором "розумні" годинники

Російські чиновники виявили, що за допомогою цих пристроїв можна слухати музику.

Мінкультури РФ хоче обкласти авторським збором "розумні" годинники
"Умные" часы
Фото: EPA/UPG

Мінкультури РФ має намір внести зміни до постанови уряду, включивши "розумні" годинники в список оподатковуваної авторським збором техніки.

"Аналіз окремих товарних позицій переліків обладнання і матеріальних носіїв, які використовуються для вільного відтворення фонограм і аудіовізуальних творів в особистих цілях, показав, що з плином часу і в результаті впровадження нових технологій частину включеного в них обладнання не використовують для зазначених цілей, тоді як деяке обладнання, не включене до переліків сьогодні, для цих цілей використовують", - повідомили "Интерфаксу" в прес-службі відомства в понеділок.

Там пояснили, що поправки до постанови уряду "Про винагороду за вільне відтворення фонограм і аудіовізуальних творів в особистих цілях" актуалізують переліки обладнання і матеріальних носіїв. У міністерстві повідомили, що перелік доповниться так званими "розумними" годинниками.

"Ці пристрої використовуються громадянами для відтворення музики і відео, на що, зокрема, вказують самі виробники (дистриб'ютори), відзначаючи можливість копіювання (збереження) музики в пам'ять "розумних" годинників з подальшим її прослуховуванням як переваги перед іншими гаджетами", - повідомили у відомстві.

Нагадаємо, що в жовтні академіки РАН назвали дисертацію російського міністра культури "псевдонаукою".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram