ГоловнаСвіт

До Білорусі почали прибувати російські військові

Стартує підготовка до вересневих навчань "Захід-2017".

До Білорусі почали прибувати російські військові
Фото: mil.ru

До Білорусі почали прибувати військовослужбовці Збройних сил Російської Федерації, які братимуть участь у спеціальних навчаннях, що передують російсько-білоруським маневрам "Захід-2017".

Про це повідомила прес-служба Міноборони Республіки Білорусь.

"З 23 липня для участі в спільних спеціальних навчаннях прибувають підрозділи матеріально-технічного забезпечення Західного військового округу Збройних сил Російської Федерації", - повідомляє Міноборони Білорусі.

Білоруським і російським військовослужбовцям належить спільно здійснити підготовку пунктів і засобів управління з'єднаннями, військовими частинами й організаціями тилового, технічного забезпечення збройних сил двох країн, а також обладнати райони практичних дій військ.

Спільні російсько-білоруські навчання "Захід-2017" повинні пройти з 14 по 20 вересня на території Білорусі. До участі в навчанні планують залучити до 12 700 військовослужбовців, у тому числі близько 3000 - від Збройних сил Російської Федерації, а також близько 680 одиниць бойової техніки. Це найбільший захід спільної оперативної підготовки збройних сил Росії і Білорусі.

Для порівняння: в українсько-американських навчаннях "Сі Бриз-2017", які завершилися 22 липня, брали участь близько 3500 військових від усіх учасників, а також близько 150 одиниць автомобільної, бронетанкової, авіаційної та морської техніки.

Україна та інші сусіди Білорусі стурбовані навчаннями "Захід-2017". Міністр оборони України Степан Полторак 21 липня заявив, що вони будуть надзвичайно потужними і потенційно можуть стати основою для російського вторгнення не тільки в Україну, але і в інші країни Європи. Але президент Білорусі Олександр Лукашенко, який того самого дня відвідав Україну, гарантував, що "територія дружньої Республіки Білорусь ніколи не буде використовуватися для агресивних дій проти України".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram