ГоловнаСвіт

Німеччина хоче розширити санкції проти Росії через турбіни Siemens, - Reuters

Питання розширення санкцій проти РФ обговорюватимуть у Брюсселі 26 липня.

Німеччина хоче розширити санкції проти Росії через турбіни Siemens, - Reuters

Німеччина закликає Євросоюз розширити список санкцій проти Росії через поставки турбін Siemens в окупований Крим усупереч волі компанії.

Як повідомляє агентство Рейтер з посиланням на джерела в Єврокомісії, до нового списку обмежень можуть потрапити ще чотири людини і деякі російські компанії.

Одне високопоставлене дипломатичне джерело повідомило, що нові санкції можуть поширитися на чиновників Міненерго Росії і російську компанію, яка направила турбіни в Крим. Цим займалася компанія "Технопромекспорт" (дочірня структура "Ростех"), їх встановлювала компанія "Інтеравтоматика".

Це питання буде обговорюватися в Брюсселі 26 липня, сказав співрозмовник агентства.

Нагадаємо, на початку липня стало відомо про те, що газові турбіни Siemens в обхід санкцій були поставлені в Крим. Спочатку ці турбіни закуповувалися для Тамані. У відповідь на поставки турбін до Криму компанія Siemens припинила поставки енергообладнання російським держкомпаніям

Siemens подав позов проти трьох російських компаній - ВАТ "Технопромекспорт", ТОВ "Технопромекспорт" (ТПЕ) і ТОВ "Сіменс технології газових турбін". Крім того, німецький концерн припинив співпрацю з державними компаніями Росії з фірми "Інтеравтоматика" (раніше володів 45,7% акцій).

Журнал Wirtschaftswoche писав, що президент РФ Володимир Путін особисто обіцяв, що турбіни Siemens не потраплять на півострів. МЗС ФРН припустило, що ця ситуація погіршить відносини між двома країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram