ГоловнаСвіт

ЗМІ дізналися про можливі кадрові перестановки в Siemens через постачання турбін у Крим

Німецька компанія оцінює себе як "жертву" нинішньої ситуації.

ЗМІ дізналися про можливі кадрові перестановки в Siemens через постачання турбін у Крим

Керівництво Siemens обговорює кадрові перестановки в компанії після скандалу через постачання турбін для електростанцій в окупований Крим, оминаючи санкції.

Про це пише Handelsblatt з посиланням на джерела в концерні. При цьому компанія оцінює себе як "жертву" нинішньої ситуації.

За даними співрозмовників газети, деякі топ-менеджери звинувачують голову російського підрозділу Дітріха Меллера. Вони вважають, що він зволікав із перевіркою даних про можливі порушення санкцій.

У компанії також хочуть посилити контроль за перевіркою постачання обладнання. Джерела видання підкреслюють, що Siemens не готовий ризикувати репутацією на ринку.

Нагадаємо, на початку липня стало відомо про те, що газові турбіни Siemens в обхід санкцій були поставлені в Крим. Спочатку ці турбіни закуповували для Тамані. У відповідь на постачання турбін у Крим компанія Siemens припинила поставки енергоустаткування російським держкомпаніям.

Siemens подав позов до трьох російських компаній - ВАТ "Технопромекспорт", ТОВ "Технопромекспорт" (ТПЕ) і ТОВ "Сіменс технології газових турбін". Крім того, німецький концерн припинив співпрацю з державними компаніями Росії з фірми "Інтеравтоматика" (раніше володів 45,7% акцій).

Журнал Wirtschaftswoche писав, що президент РФ Володимир Путін особисто обіцяв, що турбіни Siemens не потраплять на півострів. МЗС ФРН припустило, що ця ситуація погіршить відносини між двома країнами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram