ГоловнаСвіт

Росія знизить витрати на просування зовнішньополітичного порядку денного за кордоном

В опікунські ради пропагандистських російських фондів входять представники "еліти" РФ.

Росія знизить витрати на просування зовнішньополітичного порядку денного за кордоном
Фото: bbc.com

Витрати бюджету на структури, які просувають зовнішньополітичний порядок денний  Росії за кордоном, у найближчі три роки скоротять.

Про це повідомляє РБК з посиланням на матеріали із системи "Електронний бюджет".

Порівняно з 2014-2016 роками, на 8% скоротяться субсидії Фонду підтримки публічної демократії імені Горчакова і Російської ради з міжнародних справ.

У 2014-2016 роках фонди отримали у формі субсидій 431,4 млн рублів. У 2017-2019 роках їм виділять 398,7 млн. Скорочення відбувається переважно коштом РРМС.

У Фонді Горчакова відзначили, що його роботу фінансують передусім донори. Суми їхніх внесків у фондах не розкривають.

У 2016 році 47% витрат Фонду Горчакова припадали на кошти з бюджету. Для РРМС цей показник склав 84%.

Фонд Горчакова створено 2010 року за розпорядженням Дмитра Медведєва. На сайті фонду сказано, що він просуває демократію, права людини і соціальні програми Росії за кордоном, підтримує російськомовні ЗМІ, а також надає консультації.

Серед членів його опікунської ради - голова МЗС РФ Сергій Лавров, бізнесмени Вагіт Алекперов, Володимир Євтушенков, Алішер Усманов, Сулейман Керімов, Михайло Прохоров, Олексій Мордашов, а також голова РОСТЕХ Сергій Чемезов і колишній керівник РЗ Володимир Якунін.

РРМС створили також 2010 року. Її діяльність стосується "сприяння процвітанню Росії через інтеграцію у глобальний світ" і "запобігання міжнародним конфліктам і врегулювання кризових ситуацій", йдеться на сайті організації.

В її опікунській раді - президент РСПП Олександр Шохін, голова Сбербанку Герман Греф, заступник голови уряду Юрій Приходько, а також ректор МДІМВ Анатолій Торкунов. Серед засновників РРМС - МЗС РФ, РАН і Міністерство освіти та науки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram