ГоловнаСвіт

У Москві пройшла хода "За вільний інтернет"

На цю акцію вийшли близько тисячі осіб.

У Москві пройшла хода "За вільний інтернет"
Фото: rbc.ru

У центрі Москви в неділю, 23 липня, відбулася узгоджена з мерією хода "За вільний інтернет".

Демонстранти скандували "Руки геть від інтернету", "Забороняємо забороняти", "Цензурі - ні, конституції - так", "Інтернет не заборонити, краще Думу розпустити" та інші гасла, повідомляє DW.

За даними місцевого управління МВС, в заході взяли участь близько 800 чоловік, журналісти оцінюють загальне число учасників приблизно в тисячу чоловік. Тоді як очевидці скаржилися, що до акції змогли приєднатися не всі бажаючі. За їх словами, поліція закрила рамки на вході і перестала пропускати людей на ходу через 25-30 хвилин після її початку, хоча захід планувалося проводити протягом двох годин.

Серед учасників акції були помічені, зокрема, активіст Ільдар Дадін і начальник передвиборчого штабу Олексія Навального Леонід Волков.

На ході затримано двох осіб - чоловік з плакатом "Putin lies" ["Путін бреше"] і молода людина, що роздавала листівки на підтримку Навального.

Демонстранти пройшли від Страсного бульвару по бульварному кільцю до проспекту Академіка Сахарова. Акція була організована партіями ПАРНАС, "Демократичний вибір", "5 грудня", "Громадянська ініціатива", "Піратською партією Росії", "Лібертаріанською партією" та громадською організацією "Роскомсвобода".

Організатори ходи закликали владу скасувати цензуру в інтернеті, реабілітувати фігурантів кримінальних справ за репости і "лайки" у соцмережах і відправити у відставку голову Роскомнагляду Олександра Жарова.

Нагадаємо, напередодні Держдума РФ ухвалила закони про обмеження в месенджерах і заборону анонімайзерів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram