ГоловнаСвіт

Парламент США у вівторок розгляне заборону на зняття санкцій з Росії без його схвалення

Для її ухвалення потрібні дві третини голосів у Палаті представників.

Парламент США у вівторок розгляне заборону на зняття санкцій з Росії без його схвалення
Фото: EPA/UPG

Палата представників США 25 липня розгляне законопроект, який обмежує можливість адміністрації президента Трампа послабити або скасувати санкції проти Росії без схвалення Конгресу.

Як повідомляє Голос Америки, Білий дім закликав законодавців послабити положення про обмеження повноважень про зняття санкцій. Але, як передбачають, законопроект передадуть на підпис президента без внесення такої зміни.

Унаслідок процедурних ускладнень законодавство застрягло в Палаті представників після того, як у червні Сенат прийняв законопроект майже одноcтайно (98-2). У суботу стало відомо, що лідери демократів і республіканців у Палаті представників досягли домовленості.

Законодавство розглядатимуть за прискореною процедурою, яка вимагає дві третини голосів для прийняття. Це також означає, що його ухвалять без можливості накладення вето.

Голосування щодо санкцій буде одним з останніх у порядку денному Палати представників перед серпневими літніми канікулами.

Законопроект також містить санкції проти Ірану через його програму розвитку балістичних ракет. В останню версію законопроекту також включено санкції проти Північної Кореї. Законодавство про санкції щодо КНДР Палата представників схвалила ще навесні (419-1).

Нагадаємо, перші американські санкції проти Росії запровадили в березні 2014 року проти окремих російських чиновників, причетних до незаконної анексії Криму. Тим, хто потрапив до списку, було заборонено в'їзд у США, а їхні активи в країні заморозили. Згодом США неодноразово розширювали список санкцій і включили в нього не тільки окремих людей, а й цілі галузі російської економіки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram