ГоловнаСвіт

Трамп висловив невдоволення "витоком розвідданих" про Сешнса

Американський президент хоче покласти край публікація у ЗМІ секретної інформації.

Трамп висловив невдоволення "витоком розвідданих" про Сешнса
Фото: EPA/UPG

Президент США Дональд Трамп назвав "новим витоком розвідданих" статтю Washington Post, присвячену спілкуванню нинішнього генпрокурора США Джеффа Сешнса з послом Росії Сергієм Кисляком.

"Новий витік розвідувальної інформації від Amazon Washington Post. Цього разу - проти [генпрокурора США] Джеффа Сешнса", - написав він у твіттері, додавши: "Всі ці незаконні витоки мають припинитися".

У матеріалі Washington Post стверджувалося, що розвідка США перехопила доноси російського посла Сергія Кисляка у Кремль. В них, зокрема, йшлося про зміст його зустрічей з Джеффом Сешнсом у 2016 році. Сешнс, який зараз обіймає посаду генпрокурора США, був помічником Трампа.

Один зі співрозмовників видання розповів, що, згідно з перехопленим даними, Кисляк і Сешнс обговорювали питання, що стосуються позиції Трампа щодо Росії, а також перспективи відносин двох країн у разі перемоги на виборах республіканця.

Трамп раніше накинувся з критикою на газету Washington Post та інтернет-магазин Amazon, заявляючи, що Amazon Washington Post - фейкові новини. Власником газети і одного з найбільших інтернет-магазину є Джефф Безос. Він заявив, що не впливає на редакційну політику видання.

Сешнс офіційно не бере участі в розслідуванні, що стосується можливого втручання Росії в американські вибори - у березні він взяв самовідвід. WP навесні повідомляла про те, що Сешнс двічі зустрічався з Кисляком під час виборчої кампанії Трампа. CNN повідомляло, що між послом і помічником Трампа могла відбутися і третя зустріч.

Демократи-конгресмени звинувачують Сешнса в тому, що той нібито збрехав під присягою, коли вступав на посаду генпрокурора. Члени конгресу вважають, що той мав відзвітувати про контакти з російським послом.

Сам Сешнс стверджує, що ніколи не обговорював з Кисляком втручання у виборчу кампанію і вибори в США загалом. Генпрокурор наполягає, що зустрічався з Кисляком як сенатор, а не як помічник нинішнього президента Сполучених Штатів.

На останніх слуханнях у Сенаті, які відбулися минулого тижня, Сешнс назвав "жахливою і мерзенною брехнею" звинувачення в тому, що передвиборний штаб Трампа вступив у змову з російськими офіційними особами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram