ГоловнаСвіт

Розвідка США: Сешнс обговорював з послом РФ передвиборну кампанію Трампа

Доноси Сергія Кисляка до Москви були перехоплені.

Розвідка США: Сешнс обговорював з послом РФ передвиборну кампанію Трампа
Джефф Сешнс
Фото: EPA/UPG

Посол Росії в США Сергій Кисляк у своїх доносах до Москви повідомляв, що в 2016 році під час президентських перегонів обговорював з нинішнім генпрокурором Джеффом Сешнсом перебіг виборчої кампанії Дональда Трампа, пише The Washington Post з посиланням на розповіді офіційних осіб, які захотіли залишитися анонімними.

За інформацією співрозмовників видання, доноси Кисляка були перехоплені американською розвідкою. Колишній чиновник, який також залишився анонімним, розповів виданню, що, за даними розвідки, Сешнс і Кисляк вели "істотні" дискусії з питань, які стосуються позиції Трампа щодо Росії і про перспективи російсько-американських відносин у випадку перемоги Трампа на виборах. Водночас він охарактеризував свідчення самого Сешнса на слуханнях в сенаті як заяви, що "вводять в оману" та "суперечать іншим доказам".

У березні газета The Washington Post повідомляла про дві зустрічі Сешнса з послом Росії в США Сергієм Кисляком. За інформацією видання, Сешнс спілкувався з російським послом в липні і вересні 2016 року. Проте під час вступу на посаду генпрокурора він не розповів про ці контакти. Напередодні телеканал CNN повідомив, що екс-глава ФБР Джеймс Комі на закритих слуханнях у сенатському комітеті розповів, що у Сешнса, можливо, була і третя зустріч з Кисляком.

У відповідь Сешнс заявив, що бере самовідвід від розслідування будь-яких справ, пов'язаних з можливим втручанням Росії у кампанію з виборів президента США в 2016 році. Разом з тим генпрокурор запевнив, що не робив нічого незаконного. За його словами, він ніколи не обговорював з представниками Росії виборчу кампанію Трампа. "Хочу ясно заявити: я ніколи не проводив зустрічей з росіянами з приводу виборчої кампанії", - сказав він журналістам.

Сешнс відкидав чутки про те, що він обговорював з Кисляком перебіг президентської кампанії. На слуханнях у Сенаті в червні 2017 року він заявив, що розмовляв з російським дипломатом як сенатор, а не представник виборчого штабу Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram