ГоловнаСвіт

Дочка Нємцова оскаржила вирок у справі про вбивство політика

Раніше Жанна Нємцова говорила, що вважає справу нерозкритою.

Дочка Нємцова оскаржила вирок у справі про вбивство політика
Жанна Немцова
Фото: tvrain.ru

Представники Жанни Нємцової оскаржили вирок п'ятьом підсудним у справі про вбивство політика Бориса Нємцова.

Про це повідомила адвокат Жанни Ольга Михайлова, передає "Інтерфакс".

"Нами, як представниками Жанни Нємцової, подана апеляційна скарга на вирок Московського окружного військового суду, в якій ми просимо скасувати вирок і повернути справу в прокуратуру", - сказала Михайлова.

Захист не згоден з тим, що суд розглянув дії обвинувачених за статтею про вбивство (105 КК РФ), адвокат вважає, що дії підсудних слід розглянути за статтею про зазіхання на життя державного чи громадського діяча (за статтею 277 КК РФ).

Раніше Жанна Нємцова говорила, що вважає справу нерозкритою.

Адвокати підсудних також просили скасувати вирок і розглянути справу знову зі стадії відбору присяжних. За словами захисту фігурантів справи, під час розгляду були допущені процесуальні порушення.

Московський окружний військовий суд 13 липня засудив Дадаєва до 20 років колонії суворого режиму і штрафу 100 тис. рублів, Анзора Губашева - до 19 років колонії, Шадіда Губашева - до 16 років, Ескерханова - до 14 років колонії, Хамзата Бахаєва - до 11 років позбавлення волі. Суд визнав кожного з підсудних осудним і відповідальним за скоєне. Усі вони, згідно з рішенням суду, відбуватимуть покарання в колоніях суворого режиму.

Бориса Нємцова вбили пізно ввечері 27 лютого 2015 року на Великому Москворецькому мосту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram