ГоловнаСвіт

У Конгресі США попросили ФБР перевірити доньку Трампа

Спецслужби припускають, що Іванка Трамп приховувала контакти чоловіка з російською владою.

У Конгресі США попросили ФБР перевірити доньку Трампа
Джаред Кушнер и Иванка Трамп
Фото: EPA/UPG

Група конгресменів-демократів у США попросила ФБР перевірити, чи не приховала донька президента Дональда Трампа Іванка контакти чоловіка з представниками російської влади під час отримання дозволу на доступ до секретної інформації.

Про це повідомляє The Hill

Конгресмени просять спецслужбу перевірити, чи не приховала Іванка Трамп цю інформацію під час заповнення форми для допуску до держтаємниці, коли стала радником у Білому домі.

У заявці на допуск до держтаємниці є питання про те, чи мав заявник або члени його сім'ї в останні сім років будь-який контакт з іноземним урядом або його представниками. За навмисну брехню при відповіді передбачено покарання до п'яти років позбавлення волі.

Раніше стало відомо, що чоловік Іванки Трамп Джаред Кушнер, а також її брат Дональд Трамп-молодший зустрічалися влітку 2016 року з російським юристом Наталією Весельницькою, намагаючись отримати від неї компрометуючу інформацію про суперницю Дональда Трампа щодо президентських виборів Гілларі Клінтон.

У травні газета Thе Washington Post писала, що Кушнер після перемоги Трампа на виборах зустрічався з послом Росії в США Сергієм Кисляком для того, щоб обговорити створення секретного каналу зв'язку між перехідним штабом нового президента і Кремлем.

Джаред Кушнер раніше вніс правки в свою заявку на отримання доступу до держтаємниці, додавши в неї інформацію про приблизно 100 дзвінків і зустрічей із представниками іноземних держав.

Конгрес і ФБР у США вже проводять розслідування ймовірного втручання Росії в президентські вибори. У грудні американські спецслужби оприлюднили доповідь, в якій ішлося, що Москва влаштувала кібератаки з метою допомогти кандидату від республіканців здобути перемогу на виборах. Пізніше видання The BuzzFeed опублікувало досьє, в якому стверджувалося, що члени штабу нового президента зустрічалися з російськими чиновниками під час передвиборної кампанії і що в Москви є компромат на Трампа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram