ГоловнаСвіт

Сенатор США закликав збільшити допомогу українським військовим і посилити санкції проти Росії

Річард Блументаль розробляє законопроект про збільшення фінансування медичної допомоги пораненим українським військовим.

Сенатор США закликав збільшити допомогу українським військовим і посилити санкції проти Росії
Фото: twitter@Richard Blumenthal

Американський сенатор Річард Блументаль наголосив на важливості посилення санкцій проти Росії за порушення нею суверенітету України.

Про це він заявив під час виступу в Українській католицькій церкві св. Михайла в Коннектикуті, повідомляє "Голос Америки".

"Санкції проти Росії необхідно посилити, особливо з огляду на зустріч Трампа-молодшого з росіянами, на якій він намагався отримати від росіян компромат на конкурента свого батька на виборах. Важливою є мета, з якою російські агенти взяли участь у зустрічі. Ці два російські найманці поділяли намір зняти санкції проти Росії. Це є абсолютним пріоритетом Путіна", - сказав сенатор під час виступу в Українській католицькій церкві св. Михайла в Коннектикуті.

Блументаль зазначив, що антиросійські санкції необхідно посилювати якомога швидше.

"Необхідна негайна законодавча відповідь - остаточне схвалення посилених санкцій проти Росії. Російська економіка повалена і більш вразлива, ніж будь-коли. Санкції є анафемою для Путіна. Удар по Росії санкціями в енергетиці, фінансах і транспортуванні відвадить їх від втручання в наші вибори. Це також покаже, що про санкції не може бути домовленостей - ні в червні, ні зараз", - додав сенатор.

Також на зустрічі сенатор розповів, що розробляє законопроект про збільшення фінансування медичної допомоги пораненим українським солдатам.

Раніше повідомлялося, що в США допустили швидке введення нових санкцій проти Росії.

В середині червня Сенат США схвалив законопроект "Про протидію російському впливу в Європі і Євразії від 2017 року», який розширює санкції проти Росії. У ньому пропонується ввести обмеження проти росіян, які "прагнуть сховатися від санкцій", "поставляють зброю режиму Асада" і "займаються навмисними кібератаками".

Санкції також вплинуть на ключові сектори економіки Росії - нафтопромисловість, металургію, залізничний транспорт і гірничодобувну промисловість.

Пізніше Білий дім заявив, що законопроект ініційовано з процедурними порушеннями, тому він "не існує". В кінці червня Сенат представив доопрацьований документ про санкції проти Росії, що дозволяє почати його розглядати в Палаті представників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram