ГоловнаСвіт

Чотири арабські країни пішли на поступки Катару

Катар поки що не коментував нових вимог арабських країн.

Чотири арабські країни пішли на поступки Катару
Фото: replyua.net

Чотири арабські країни - Об'єднані Арабські Емірати, Саудівська Аравія, Бахрейн і Єгипет, які оголосили бойкот Катару, - більше не наполягають на виконанні Дохою 13 конкретних вимог, висунутих минулого місяця для припинення ембарго і нормалізації відносин.

Постійний представник Саудівської Аравії в ООН Абдулла аль-Муаллем заявив, що раніше на зустрічі в Каїрі міністри закордонних справ погодили шість принципів, які "повинні легко прийняти в Катарі", повідомляє BBC.

Як зазначають, відповідні принципи передбачають відмову від фінансування і надання притулку терористичним угрупованням, припинення підбурювання до ненависті і насильства і утримання від втручання у внутрішні справи інших країн.

Також арабські країни відмовилися від вимоги про обов'язкове закриття телеканалу "Аль-Джазіра", однак наполягають на припиненні підбурювання до насильства та ненависті.

За словами аль-Муаллем, "компромісу" в принципах не буде, проте обидві сторони зможуть обговорити, як їх реалізувати.

На брифінгу в Нью-Йорку у вівторок дипломати з чотирьох країн заявили, що хочуть вирішити кризу мирно.

Катар поки що не коментував нових вимог арабських країн.

Нагадаємо, на початку червня Саудівська Аравія, ОАЕ, Єгипет, Ємен, Бахрейн, Лівія, Мальдівська Республіка і Республіка Маврикій розірвали дипломатичні відносини з Катаром. Крім того, уряд Йорданії вирішив знизити рівень свого дипломатичного представництва в Катарі. Основна претензія цих країн - підтримка катарською владою ісламських терористів, проти яких бореться коаліція держав під керівництвом США. Окремі країни розірвали також економічні відносини з Катаром. У Досі назвали ці звинувачення безпідставними.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram