ГоловнаСвіт

У Росії суд виніс вирок адміністратору "групи смерті" в "ВКонтакте"

Філіп Лис проведе в колонії три роки і чотири місяці.

У Росії суд виніс вирок адміністратору "групи смерті" в "ВКонтакте"
Фото: Depositphotos/AndreyPopov

Тобольський районний суд оголосив вирок адміністратору однієї з "груп смерті" в соцмережі "ВКонтакте" Філіпу Будейкіну, більш відомому у віртуальному світі як Філіп Лис. Жителя Московської області визнали винним у доведенні до самогубства, інформує тюменський портал 72.ru.

За даними слідства, на рахунку Будейкіна кілька життів.

Повідомляють, що під час судового процесу вдалося довести провину і причетність хлопця до двох епізодів, в яких він схиляв дівчаток-підлітків до суїцидальних думок.

22-річний Філіп Лис, за даними слідства, довів до суїциду 16-річну жительку Астрахані і 17-річну жительку селища Приіртиського Тобольського району. Першу дівчину вдалося врятувати завдяки співробітникам ФСБ.

Юній тоболячці Будейкін наказував зняти на відео розправу над твариною. Дівчина відмовилася вбивати її, після чого Філіп Лис запропонував їй покінчити життя самогубством. Дівчині вдалося вижити завдяки оперативному дзвінку мами у "швидку допомогу".

Розслідування кримінальної справи тривало рік. За рішенням Тобольського районного суду три роки і чотири місяці Будейкін проведе в колонії-поселенні.

Нагадаємо, в травні Держдума РФ ввела кримінальну відповідальність за створення "груп смерті" в соцмережах. Напередодні в Держдуму внесено законопроект, який передбачає збільшення кримінального покарання за схиляння до самогубства більш ніж удвічі - до 15 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram