ГоловнаСвіт

Суд стягнув з Навального і ще двох фігурантів справи "Кировлеса" 2,1 млн рублів

"Кировлес" вимагав 16 млн руб. компенсації.

Суд стягнув з Навального і ще двох фігурантів справи "Кировлеса" 2,1 млн рублів
Навальный
Фото: EPA/UPG

Нікулінський суд Москви стягнув понад 2 млн 164 тис. рублів ($36,6 тис.) з опозиціонера Олексія Навального, підприємця Петра Офіцерова і В'ячеслава Опальова у справі "Кировлеса".

Про це повідомляє "Дождь".

Нікулінський суд уже розглядав позовні вимоги компанії у 2016 році. Тоді в позовній заяві фірма вказувала, що вироком суду кожен з відповідачів раніше був визнаний винним у розтраті майна фірми. Це 10 тис. кубометрів лісу, оцінені в 16,1 млн рублів.

Відповідачі вже тоді не визнавали цих вимог. Офіцеров і його захисники розповідали в суді, що компанія ВЛК ("Вятська лісова компанія") вже виплатила 14,7 млн рублів за цю лісопродукцію.

"Зараз позивачі хочуть отримати подвійну оплату: за продукцію, яка коштує 16 млн рублів - майже 31 млн рублів", - обурювався адвокат Офіцерова.

У жовтні 2016 року Нікулінський суд задовольнив ці вимоги в повному обсязі, незважаючи на протести відповідачів.

Вирок у справі про розкрадання майна "Кировлеса" винесли у 2013 році. Спочатку Навального й Офіцерова засудили до реальних термінів, однак потім покарання змінили на умовне. Вирок скасували після відповідного рішення ЄСПЛ - суд визнав вирок незаконним і постановив виплатити Навальному і Офіцерову більш ніж €50 тис. як компенсацію за моральну шкоду та судові витрати.

Наприкінці 2016 року справу перенаправили на повторний розгляд у Ленінський районний суд Кірова. У лютому 2017 року Навального й Офіцерова знову визнали винними в розкраданні коштів підприємства. Навального засудили до п'яти років умовно, Офіцерова - до чотирьох років умовно.

Нагадаємо, напередодні ФСВП попросила на рік продовжити випробувальний термін Навальному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram