ГоловнаСвіт

У Держдумі визнали суперечливою ідею створення "держави Малоросія"

Голова комітету Держдуми у справах СНД заявив, що "по-людськи" розуміє Захарченка.

У Держдумі визнали суперечливою ідею створення "держави Малоросія"
Фото: obozrevatel.com

Заява голови "ДНР" Олександра Захарченка про створення нової "держави Малоросія" викликає нерозуміння з урахуванням умов Мінських угод, але це можна зрозуміти "по-людськи".

Про це заявив голова комітету Держдуми у справах СНД Леонід Калашніков, повідомляє "Интерфакс".

"З одного боку, Росія вимагатиме дотримання Мінських угод, але водночас не можна забувати, що вони зараз не виконуються Україною, з іншого боку, по-людськи я розумію Захарченка", - сказав Калашніков.

Він закликав керівників "ДНР" "бути обережнішими в подібних речах". Голова комітету також вважає, що "потрібно подумати, що робити цим людям", які, на його думку, "давно просяться в Росію, а їх не приймають, а Україні вони не потрібні - звичайно, вони змушені говорити про створення власної держави".

"Як голова комітету я цього підтримати не можу. Але як людина, як комуніст, як депутат я давно закликаю Росію визнати ці держави ("ДНР" і "ЛНР", - ред.)", - зазначив Калашніков.

Раніше сьогодні "ДНР" і "ЛНР" оголосили про створення "держави Малоросія" зі столицею в Донецьку. За словами Захарченка, столицею нової держави стане Донецьк, державним прапором - прапор Богдана Хмельницького. Захарченко вважає, що, "перезаснування країни" є єдиним мирним виходом з війни. Він заявив, що для цього проект нової держави повинні підтримати всі жителі України.

Начальник Генштабу ЗСУ назвав "Малоросію" хворою фантазією Захарченка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram