ГоловнаСвіт

Республіканці визнали провал ініціативи про скасування Obamacare

Альтернативний законопроект не знайшов підтримки в Сенаті.

Республіканці визнали провал ініціативи про скасування Obamacare
Фото: betterworldcampaign.org

Республіканці в Конгресі США, зіткнувшись з нестачею голосів, відмовилися від ідеї провести законопроект про реформу системи охорони здоров'я, натомість вони будуть намагатися скасувати основну частину положень нинішнього законодавства, прийнятого в період керування президента Барака Обами.

Двоє сенаторів-республіканців покинули в понеділок лави прихильників законопроекту, що унеможливило його прийняття в Сенаті. До цього республіканці вже втратили два голоси з 52, пише Голос Америки.

Маючи лише 52 місця в 100-місцевому Сенаті, республіканці могли дозволити втратити лише два голоси, щоб домогтися схвалення їхнього плану щодо заміни закону про доступну охорону здоров'я.

Очікують, що всі 48 сенаторів-демократів проголосують проти нього.

Лідер республіканської більшості в Сенаті США Мітч Макконнелл заявив у понеділок, що законопроект про скасування Obamacare з одночасним прийняттям нового закону, як стало зрозуміло, що не буде схвалений. Сенат, повідомив він, тепер проголосує з приводу законопроекту про скасування більшої частини положень чинного законодавства.

Після того, як стало відомо, що республіканський законопроект втратив підтримку в Сенаті, президент США Дональд Трамп написав у твіттері: "Республіканці повинні просто скасувати Obamacare і виробити новий план у галузі охорони здоров'я, який почнеться з чистого аркуша. Демократи до них приєднаються!"

Демократи наполягали, що не підтримуватимуть жодні законодавчі ініціативи республіканців, спрямовані на скасування фундаментального закону про охорону здоров'я, прийнятого за підтримки президента Барака Обами, але готові домовлятися з республіканцями про його поліпшення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram