ГоловнаСвіт

Меркель розповіла про свої плани на четвертий термін

Канцлер ФРН пообіцяла зберегти чинну політику в питанні біженців.

Меркель розповіла про свої плани на четвертий термін
Ангела Меркель
Фото: EPA/UPG

Канцлер ФРН Ангела Меркель має намір у разі успіху блоку Християнсько-демократичного союзу (ХДС) і Християнсько-соціального союзу (ХСС) на парламентських виборах у вересні управляти країною ще чотири роки.

Про свої плани на майбутній період вона розповіла в "літньому інтерв'ю" на телеканалі ARD, передає "Укрінформ".

"Маю всі наміри зробити те саме, що я вже говорила людям", - сказала Меркель, маючи на увазі свої обіцянки, які дала раніше.

Вона, зокрема, як і раніше, відмовляється встановити верхню межу біженців, на чому наполягають навіть деякі її соратники. "У питанні верхньої межі моя позиція зрозуміла, а саме: я цього ніколи не прийму", - заявила Меркель. Вона переконана, що знизити число біженців можна іншими способами, зокрема шляхом "справедливого розподілу" і боротьби з причинами самого явища.

У сфері зовнішньої політики голова уряду допустила можливість відходу німецьких військових ще з однієї бази в Туреччині. "З приводу бази в Коньї діє те саме правило, що й стосовно бази Інджирлік", - сказала Меркель.

Нагадаємо, що німецьке керівництво прийняло рішення про виведення контингенту, який бере участь в антиіділівській коаліції з бази турецьких ВПС Інджирлік після того, як депутатам парламенту було відмовлено у відвідуванні солдатів бундесверу. В останні дні стало відомо, що таку відмову турецька влада поширили і на базу ВПС НАТО в Коньї. Зараз ситуацію намагається врегулювати Північноатлантичний альянс.

Меркель також виступила на захист бургомістра Гамбурга, який зазнав нападок у зв'язку з масовими заворушеннями в місті в період проведення там саміту G20. "Відбулися речі абсолютно неприйнятні. І за це я несу таку саму відповідальність, як і Олаф Шольц, я не уникаю її", - заявила канцлер.

Як повідомляли раніше, на думку аналітиків, заворушення на вулицях Гамбурга зіграли на руку Меркель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram