ГоловнаСвіт

Times заявив про атаку російських хакерів на ірландські енергомережі

Спроба злому сталася в червні.

Times заявив про атаку російських хакерів на ірландські енергомережі
Фото: esb.ie

Влада Великобританії запідозрила хакерів, що користуються підтримкою російського уряду, в атаці на енергомережі Ірландії.

Про це 15 липня заявила газета The Times (матеріал доступний за передплатою) з посиланням на власні джерела, пише Republic.

Спроба злому серверів Ради з питань електропостачання Ірландії (Ireland's Electricity Supply Board) сталася в червні поточного року. Хакери розсилали заражені вірусом електронні листи інженерам організації. Свідчень того, що дії хакерів порушили роботу енергомереж. Однак фахівці з питань кібербезпеки вважають, що зловмисники могли вкрасти паролі доступу до критично важливих елементів енергомереж.

Нагадаємо, що за останні роки хакери кілька разів атакували енергомережі України. Найвідоміший випадок стався в грудні 2015 року, коли значна частина Івано-Франківської області та Івано-Франківська залишилися без електропостачання.

У грудні 2016 року через збій в автоматиці управління на підстанції "Північна" після хакерської атаки відбулися вимикання споживачів правобережжя Києва і прилеглих районів Київської області.

На початку липня західні ЗМІ повідомили про причетність російських хакерів до атаки на АЕС у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram