ГоловнаСвіт

До річниці перевороту в Туреччині звільнено понад 7 тис. держслужбовців

Опубліковано список звільнених.

До річниці перевороту в Туреччині звільнено понад 7 тис. держслужбовців
Фото: newzz.in.ua

Тисячі державних службовців в Туреччині відсторонені від роботи новим декретом, опублікованим в державній Official Gazette у п'ятницю, напередодні річниці спроби військового перевороту в країні, передає Бі-бі-сі.

В опублікованому списку звільнених - 2303 поліцейських, 546 військовослужбовців, 302 університетських викладачі та понад 3 тис. співробітників різних міністерств, включаючи МВС, МЗС, мін'юст, МОЗ та міносвіти. Усього своїх посад позбулися 7348 людей.

Нагадаємо, що під час спроби військового перевороту в липні 2016 року були вбиті 248 осіб. За даними влади, путчистам вдалося перетягнути на свою сторону тисячі військовослужбовців. Після придушення путчу Туреччиною прокотилася хвиля арештів, під час яких були взяті під варту близько 50 тис. осіб. Майже 150 тис. людей - військових, чиновників, викладачів, поліцейських, співробітників міністерств і органів юстиції - звільнили з роботи або тимчасово відсторонили від виконання обов'язків. Також були закриті чимало опозиційних до влади ЗМІ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram