ГоловнаСвіт

Siemens розглядає відхід із Росії

Причиною стала ситуація з постачанням турбін у Крим.

Siemens розглядає відхід із Росії

Німецький концерн Siemens обмірковує можливість відмови від своїх активів у Росії через поставки турбін у Крим.

Про це повідомив у п'ятницю, 14 липня, німецький діловий тижневик Wirtschaftswoche з посиланням на джерела в Siemens, інформує  DW.

Відзначено, що голова концерну Джо Кезер розглядає не тільки можливість виходу з Siemens Gas Turbines Technologies - спільного підприємства з російськими "Силовими машинами", яка здійснила збірку турбін, а й розриву з російською компанією "Інтеравтоматика". "Робоча група зараз переглядає все", - відзначили співрозмовники Wirtschaftswoche.

Раніше ЗМІ повідомляли, що "Інтеравтоматика" переобладнала турбіни Siemens так, що їх уже неможливо ідентифікувати як вироблені німецьким концерном. У Siemens, однак, заперечують це.

Німецький концерн продав чотири газові турбіни "Технопромекспорт" у 2015 році. Обидві компанії стверджували, що це обладнання буде направлено на Таманський півострів, відділений від Криму Керченською протокою.

Напередодні Siemens підтвердив, що турбіни "проти волі" компанії були поставлені в Крим замість Тамані. Німецький концерн подав до арбітражного суду Москви позов проти російської держкомпанії "Технопромекспорт", яка будує електростанції в Криму, вимагаючи повернути газові турбіни, поставлені в обхід санкцій на анексований РФ півострів.

У 2014 році ЄС заборонив компаніям єврозони вести бізнес із Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram